F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Waarom LED panelen?

We hebben allemaal wel eens gehoord van LED panelen. Het zijn namelijk standaard formaat panelen waarbij meerdere LEDs verwerkt zijn en samen een armateur vormen. Deze paneelverlichtingen zijn nieuw op de verlichtingsmarkt. Het is ook een mooie vervanger voor de oude TL armateuren, omdat het een perfecte pasvorm heeft in het systeemplafond. Maar waarom zou je eigenlijk moeten kiezen voor LED panelen? In dit artikel zullen wij je laten zien waarom je moet kiezen voor LED panelen.

Door gebruik te maken van LED verlichting beschik je over een aantal nodige voordelen. Het is nogal bekend dat LED verlichting voor besparing op jouw energierekening zorgt en daarnaast is het ook beter voor het milieu. Er zijn nog meer voordelen en die zullen wij hier opsommen:

Duurzaam en onderhoudsvrij

LED verlichtingen hebben een lange levensduur en ze hoeven niet zo snel vervangen te worden. Ze bevatten geen gloeidraad, die vaker losraken bij een normale verlichting. Door de lange levensduur hoef je de lampen in hoge ruimtes niet zo snel te vervangen, dus het gebruik van een ladder wordt dan beperkt.

Geen straling

LED verlichting beschikt niet over UV stralen of infrarode stralen. Hierdoor worden de lichtgevende diodes ter beschikking gesteld voor verlichting van oude voorwerpen in musea.

Niet breekbaar en schokbestendig

De LED-lampjes zijn niet te breken en schokbestendig. Ook zijn ze een goed bestand voor kou en trillingen. De gebruikte diode zit mooi verpakt in een omkleding van epoxyhars, dat waterbestendig is.

Snelle respondtijd

De LED lampen hebben geen opwarmtijd nodig om aan te gaan. Bij een spaarlamp of TL-lamp is dit wel het geval.