F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Voor –en nadelen van jaloezieën

Jaloezieën zijn een soort van binnenzonwering die zeer bekend en populair zijn onder de samenleving. Ze bestaan voornamelijk uit dunne, horizontale stroken of latjes die op verschillende manieren geplaatst kunnen worden. De jaloezieën worden geplaatst door middel van een koord of band dat verbonden is met twee of meerdere punten op de lamellen. Hierdoor kun je de jaloezieën dan optrekken of naar beneden laten. Verder heb je jaloezieën in vele soorten en maten, maar het is natuurlijk ook mogelijk om de jaloezieën op maat te laten maken. Maar wat zullen nou de voor -en nadelen zijn van deze raamdecoraties? In dit artikel zullen wij je antwoord geven op die vraag.

Voordelen Jaloezieën

Tegenwoordig hebben jaloezieën een aantal voordelen. Jaloezieën zijn meer geschikt voor moeilijke raamstructuren en zijn dus ideaal voor speciale uitvoeringen. Het plaatsen van de jaloezieën kun je makkelijk zonder probleem zelf doen, je hoeft dus niet een speciale ervaring ervoor te hebben. De prijs van de jaloezieën zijn relatief goedkoop vergeleken met andere zonwering middelen. Een groot voordeel van jaloezieën is dat je de lichtival op een simpele manier zelf kunt wijzigen. Of het nou open of volledig duister of gedeeltelijk duister moet zijn. Verder nemen jaloezieën weinig ruimte in beslag en je hebt een keuze uit verschillende materialen, kleuren en vormen.

Nadelen Jaloezieën

De nadelen van jaloezieën zijn niet zoveel als de voordelen. De nadelen komen meestal opdagen wanneer er bijvoorbeeld een verkeerde keus is gemaakt van het materiaal van de lamellen. Zo zijn bijvoorbeeld houten lamellen relatief zwaarder dan aluminium lamellen. Verder trekken de lamellen die van kuststoffen zijn veel stof aan en ze zijn ook overanderlijk. Een ander nadeel is dat het uitzicht niet een ieder zal bevallen.