F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Tips om een groen energielabel te krijgen

Bent u onlangs teleurgesteld bij het vinden van Status G door naar het energielabel woning te kijken? Maak je dan geen zorgen. Met een paar simpele stappen haalt u een beter energielabel in huis. In dit artikel geef ik je vier tips om over te stappen van rode naar groene energielabels.

Kies een HR-combiketel

Wanneer het gas wordt verbrand, komt er waterdamp vrij. Het verschil tussen een gewone cv-ketel en een HR-ketel is dat deze stoom volledig wordt benut in de HR-ketel en niet in de cv-ketel. De HR-ketel gebruikt de vrijkomende stoom om het water weer op te warmen. Hierdoor verbruiken HR-ketels een kwart van de energie, maar halen HR-ketels meer dan 100% rendement, in tegenstelling tot 80% van de oudere cv-ketels. Als u een cv-ketel moet vervangen, of als u uw woning probeert te verkopen om een ​​hoger energielabel te behalen, is dat zeker een verstandige investering.

Isoleer van boven naar beneden

Het klopt dat een goed geïsoleerde woning leidt tot lagere energieprijzen en meer wooncomfort. Je huis warmt bijvoorbeeld sneller op, maar de warmte houdt langer aan. Begin bij het isoleren van uw huis met dakisolatie. Het is namelijk vaak een plek waar warmte onnodig ontsnapt. Houd echter rekening met de mogelijkheid van kozijnscheuren die snel kunnen worden gerepareerd met tochtstrip.

Vervang enkel glas

Vervang een enkele lens door hoogrendementsglas (ook wel HR-glas genoemd). Dit type glas staat voor glas met sterke isolatie. Dit werkt zo. HR-glas heeft een dunne isolerende kleurloze metaallaag in een van de glasplaten. Omdat de ruimte tussen de twee glasplaten is gevuld met een inert gas, heeft het bovendien een betere warmte-isolatie dan normale lucht. En dit zijn de HR++ of driedubbele beglazingskwaliteiten die u al snel een hoger rendement op uw woning gaan opleveren.