F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Tip: kunstgras in de tuin

Dat wij onlangs al schreven over het nieuwe tuinmeubel dat we hebben aangeschaft vormt natuurlijk een mooi bruggetje naar het schrijven over hoe we onze tuin volledig voorjaar-klaar hebben laten maken. Sinds een poosje hebben we namelijk kunstgras in de tuin en dit is een enorme aanrader.

Het gras groener bij de buren? In ons geval nooit!

 

Nooit geweten hoe fijn het zou zijn totaal geen omkijken te hebben naar je eigen tuin. Weliswaar geven we de planten – die overigens ook niet al teveel aandacht behoeven – wat water maar verder hoeven we er niks aan te doen. Waar onze buren dagenlang ploeteren om het gras te maaien en bij te knippen en te besproeien – en dat dag na dag of week na week – hoeven wij lekker helemaal niets te doen.

Bovendien, we hebben een zwembad in onze achtertuin en we waren er beiden over uit dat het echt geen gezicht was om een modderbende om het bad heen te hebben liggen. Met al dat water is een modderpoel natuurlijk gewoonweg niet te voorkomen en dit wilden we écht niet. We zullen enkele foto’s met je delen van hoe het kunstgras in de tuin werd gelegd door het bedrijf GJ Floors.

35

Eerst moest de omliggende grond natuurlijk geëgaliseerd worden, hetgeen zeer netjes werd uitgevoerd door de firma.

36

Daarna werd een zeil gelegd daar waarop het kunstgras zou komen te liggen.

33

En dit is dan het uiteindelijke resultaat: een prachtig gazon en gewoonweg niet van echt te onderscheiden!