F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Taxus planten stap 9: Water geven

TaxusTopper heeft een grote eigen kwekerij en is gespecialiseerd in het kweken van Taxus Baccata. De kwekerij bestaat al meer dan 30 jaar en levert sinds een paar jaar ook planten zonder tussen personen zoals hoveniers, handelaren en tuincentra. Het is erg gemakkelijk om de planten in de webshop te bestellen en met een paar uur werk kan er een prachtige nieuwe haag aangeplant worden. TaxusTopper geeft zonder problemen garantie, maar met dit stappenplan kan het niet mis gaan met de nieuwe planten. In deze reeks van tips leggen we stat voor stap uit hoe een hovenier zijn planten bij u in de tuin zou planten.

Zorg er na het poten van de Taxus Baccata voor dat u de planten voldoende water geeft. Dit is vooral van belang wanneer de planten in de lente worden gepoot. De plant zal nu gaan groeien en de wortels moeten zich nog verder ontwikkelen. Als de planten voldoende water hebben, dan kunt u gaan genieten van uw nieuwe taxushaag.

Net als mensen hebben planten voldoende water nodig om te overleven én te groeien. Elke dag een klein beetje gieten is tijdens een warme periode niet voldoende. Het water bereikt dan nooit de belangrijke dieper gelegen wortels. U kunt beter af en toe veel water geven dan iedere dag. Doordat u veel geeft wordt het onderin nat en heeft het de tijd om op te drogen. Taxus kan namelijk niet tegen langdurig natte wortels. Dit kan doordat u te vaak veel water geeft. Er zij meerdere manieren om de planten water te geven.

·         Met de gieter

Afhankelijk van de hoeveelheid planten er in de haag staan is een gieter vaak te weinig. Bij grote stuiken van 2 meter moet u denken aan een gieter per struik. Dit schiet dus niet echt op.

·         Met de waterslang

Hiermee geeft u genoeg water, het is wel een tijdrovende klus. U moet namelijk constant langs de haag lopen want als u de slang een paar minuten op dezelfde plaats houd loopt het water weg van de plant. Ook spuit het vaak te hard.

·         Met een druppelslang

Deze manier word steeds populairder maar is volgens Taxustopper.nl niet de juiste manier. Vaak wordt deze twee of drie keer per week aangezet en dan voor uren achter elkaar. Er komt dan plaatselijk zo veel water dat de bodem niet meer de tijd heeft om op te drogen. Vaak verdrinken de planten door te veel water bij het gebruik van een druppelslang.

·         Een Sproeier

een waaier of een rondgaande sproeier is het beste voor taxus. Het beregent mooi verdeeld over de ondergrond van de taxus. Deze kunt u bij droog weer prima een paar dagen per week voor een paar uur aanzetten.