F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Prefab schoorstenen voor nieuwbouw of renovatie

Wanneer je een exclusieve schoorsteen wilt hebben op je nieuwbouwwoning of dat je gaat renoveren, bij exclusieveschoorstenen.nl zit je op de juiste plek hiervoor. Ook wanneer je een schoorsteenkap op de schoorsteen wilt is dit ook mogelijk bij ons.

Prefab schoorstenen voor nieuwbouw

De basis van prefab schoorstenen is dat ze geïsoleerd zijn, brandwerend en dat ze een waterdicht body hebben. De prefab schoorstenen zijn allen uniek en exclusief. We houden dan ook heel erg graag rekening met de wensen van de klant. Ook wat betreft de afwerking is er ruimte genoeg om de keuze aan te geven. Ook wanneer er een eigen ontwerp van een klant is dan is dat iets waar we voor open staan. Natuurlijk hebben we bij exclusieveschoorstenen.nl een uitgebreid assortiment waar ook uit gekozen kan worden. Er zijn ongeveer tien basis ontwerpen van de prefab schoorstenen. De schoorstenen zijn er in verschillende looks en daktypes. Ze zijn tevens leverbaar in gezaagde steenstrips, kunsthars steenstrips, gesausd, gestuct en gecoat. Zo is er voor iedereen wel iets wat ze bij hun woning vinden passen.

Prefab schoorstenen voor renovatie

Wanneer je een schoorsteen wilt renoveren is daar ook een hele mooie oplossing voor. Hier hebben wij de prefab overzetschoorsteen. Hier kan je veel tijd en geld mee winnen. Je hoeft de huidige schoorsteen niet te renoveren of te slopen.

Als de schoorsteen aan vervanging toe is omdat het oud is of lekkage heeft dan is deze overzetschoorsteen een mooie oplossing. De overzetschoorsteen kan zo over de oude schoorsteen heen geschoven worden. Lekkages zijn dan zeker opgelost. Nu is deze manier van renoveren van de schoorsteen ook nog eens duurzaam, mooi en gemakkelijk. De schoorsteen hoeft maar een paar centimeter groter te zijn dan de oude schoorsteen door het gebruik van de bijzondere materialen. Nog steeds kan er de eigen uitstraling van de schoorsteen gekozen worden als je voor deze schoorsteen kiest. Het kan zelfs zo zijn dat je dezelfde schoorsteen wilt als de oude.

Wanneer je het dak gaat isoleren kan het zo zijn dat de schoorsteen moet vervangen worden. Wanneer je dan kiest voor de overzetschoorsteen hoeft de oude schoorsteen al niet gesloopt te worden. Wanneer de overzetschoorsteen over de oude heen geschoven is wordt er nieuwe lood of loodvervanger in de schoorsteen gemaakt en is het ook nog eens goed geïsoleerd.

Schoorsteenkappen op de prefab schoorstenen

Wanneer je aan de nieuwe prefab schoorsteen ook graag een schoorsteenkap wilt hebben kan dit een extra mooie dimensie geven aan de schoorsteen. Natuurlijk is een mooie windwijzer ook een optie om op de prefab schoorsteen te doen. De windwijzers zijn er in messing, koper en RVS. Het maakt dus niet uit wat de voorkeur voor een schoorsteenkap of windwijzer is, we gaan er voor om er voor te zorgen dat je schoorsteen helemaal af is. Heb je een eigen ontwerp? Dan willen we daar natuurlijk samen naar kijken. Uiteraard kan je ook uit een aantal modellen kiezen die bij exclusieveschoorstenen.nl zijn.