F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Onze keuze voor een HSB wand

pexels-la-miko-3616763

Mijn vrouw en ik hebben recentelijk ons huis gerenoveerd. We wilden duurzamer gaan leven, maar met de voormalige staat van onze woning konden we dat niet optimaal realiseren. Daarom hebben we ervoor gekozen om voor een HSB wand te gaan. Aanvankelijk bestond ons huis uit spouwmuren, daar komt veel lucht doorheen en daardoor was het in de winter vaak koud. HSB isoleert veel beter, dus dat is al een mooi begin om minder energie te verbruiken. We hebben ook vloerverwarming laten aanleggen. Deze zetten we niet het hele jaar door aan, maar het kan wel helpen om de warmte sneller over de hele ruimte te verdelen. Een mooi begin, toch?

Kleine veranderingen met een grote impact

Wij geloven heilig in het belang van kleine veranderingen. Als iedereen in zijn dagelijks leven kleine aanpassingen aanbrengt, kunnen we op grote schaal écht een verschil maken. We hebben maar één aarde, dus daar moeten we zuinig op zijn. Wij zijn bijvoorbeeld al begonnen met een douchewekker. Iedereen doucht maximaal vijf minuten, dat is ruim genoeg om je haren en lichaam te wassen. Natuurlijk douchen we wel eens langer als we er echt behoefte aan hebben, maar we proberen ons hier zoveel mogelijk aan te houden. Daarnaast eten we nog maar twee keer per week vlees. Als je je verdiept in het water dat er nodig is om een stukje varkensvlees te produceren, val je echt van je stoel!

Doe ook mee

Wij willen iedereen oproepen om met ons mee te doen! Natuurlijk hoef je niet per se een HSB wand te plaatsen om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Er zijn honderden dingen die je kunt doen om goed voor de aarde te zorgen. Op internet kun je handige tips vinden en kijken welke manier van verduurzamen bij jou past! Vind je het nog moeilijk om je weg te vinden, maar wil je wel graag bijdragen aan een duurzamere wereld? Als je me een mailtje stuurt, denk ik graag met je mee!