F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Lichtkoepel Skylux

Lichtkoepel met opstand


De Lichtkoepels van Skylux zijn optimaal voor het creëren van extra lichtinval vanaf het dak. Dit kan het dak van uw woning, bedrijfspand maar ook van bijvoorbeeld de garage. Door middel van de aanbreng van een of meerdere lichtkoepels van Skylux ontstaat er een lichtere ruimte en creëert u mogelijk meer mogelijkheden om te ventileren. Dit omdat vele van de lichtkoepels open kunnen worden gezet voor een vergrootte luchttoevoer en ter ventilatie van de ruimte. Een lichtkoepel Skylux kan zowel van glas, acrylaat of polycarbonaat zijn. Acrylaat is steviger dan glas, polycarbonaat is tot wel 250 maal krachtiger dan glas. Hierdoor zijn deze lichtkoepels extra geschikt in gebieden waar de kans op schade of inbraak groter is. 

Basic lichtkoepel

De varianten van de lichtkoepel Skylux


De lichtkoepel Skylux komt is beschikbaar in vele vormen. De koepels zijn verkrijgbaar in onder andere een vlakke variant, een bolvormige variant, een koepelvormige variant en een piramide variant. Zoals hierboven aangegeven is er keus uit glas, polycarbonaat en acrylaat. Qua isolerende werking is er de mogelijkheid tot een lichtkoepel Skylux: Enkel-, dubbel-, 3-wandig of 4-wandig. Ut-waarde 1,3 W/m²K en ook een heatstop variant welke 49% van de warmtestralen blokkeert. Natuurlijk is er ook een ruime keus aan maatuitvoeringen waarin de lichtkoepel Skylux geleverd kan worden. Sommige modellen zoals de: Skylux EP10 acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel (energy profit) hebben 26 maatvarianten en andere hebben meer dan 100 maatvarianten. Enkele voorbeelden van dergelijke modellen lichtkoepel Skylux zijn de: Skylux bolvormig acrylaatkoepel
en de Skylux bolvormig polycarbonaatkoepel. 

Redenen voor de aanschaf van een lichtkoepel


Er zijn vele redenen te bedenken waarom een lichtkoepel aanschaffen ideaal is. De voornaamste reden is natuurlijk de vergroting van de lichtinval waardoor er op een natuurlijke manier meer licht in de ruimte komt. Dit is niet alleen prettig, het bespaart ook het milieu en verlaagt de energierekening (minder vaak aan hoeven te zetten van elektrische verlichting). Zowel bedrijfsmatig als particulier kunnen lichtkoepels een zeer fijne aanwinst zijn in een ruimte. U kunt door een lichtkoepel een ruimte voor andere dingen gebruiken dan voorheen. Die eerst donkere ruimte is door de vergrootte lichtinval ineens een aantrekkelijk ruimte welke u bij het huis, of het kantoor kunt betrekken. 

Ventilatie en lichtbron


Veel modellen kunnen open gezet worden. Hierdoor vergroot de lichtkoepel niet alleen de lichttoevoer maar ook de luchtinstroom. Dit kan erg fijn zijn in redelijk afgesloten ruimte waar de ventilatie aan de lage kant is zoals bijvoorbeeld een garagebox of bergingsruimte. Door middel van een lichtkoepel worden deze ruimte aangenamer om voor langer tijd in te verblijven bijvoorbeeld tijden het klussen. 

Lichtkoepel met opstand

Grote lichtbronnen creëren in de woon-, bad-, of slaapkamer


Omdat sommige lichtkoepels in vrij grote maten leverbaar zijn kunt u prachtige lichtbronnen creëren in de woonkamer maar ook in bijvoorbeeld de badkamer. Badkamers kenmerken zich vaak door een gebrek aan lichtinval, met een lichtkoepel in de badkamer kunt u extra goed genieten van een uurtje liggen in bad. Ook voor in de slaapkamer kan een grote lichtkoepel ideaal zijn. Romantisch slapen onder de sterren kan door een lichtkoepel gewoon thuis in de slaapkamer.