F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

In 5 stappen een badkamer naar wens!

Wanneer je de badkamer wilt gaan renoveren zijn er vijf stappen die je moet doorlopen, bekijk ze hieronder.

 

Stap 1: Inspiratie vinden

Laat je inspireren door naar verschillende catalogussen, social media pagina’s en webwinkels te kijken. Voor uniek sanitair bezoek je de webwinkel sanitair33.nl. Tip; kijk eens op Pinterest! Op Pinterest vindt je diverse wooninspiraties die andere gebruikers hebben gedeeld.

Stap 2: Kiezen

Wanneer je hebt georiënteerd, moet je natuurlijk knopen gaan doorhakken! Pak al je favorieten sanitair artikelen erbij en beslis hoe de complete badkamer wordt gevuld. Let op, denk hier goed over na! Je badkamer renoveren doe je niet elke dag.

Stap 3: Ontwerpen

Wanneer je hebt besloten wat je allemaal in de badkamer wilt, moet je de badkamer gaan ontwerpen. Wat komt waar en past het allemaal? Bij het ontwerpen van de badkamer is er een punt die erg belangrijk is: de oppervlakte. Wat is de totale oppervlakte van je badkamer? Hoe breed is het badkamermeubel? Is er genoeg ruimte tussen de toilet en de douche? Dat zijn allemaal vragen die je kunt beantwoorden wanneer je de totale oppervlakte van de badkamer en de formaten van al je sanitair artikelen weet!

Stap 4: Realiseren

Dit is een belangrijke stap! Ga jij jouw badkamer zelf in elkaar zetten of laat je het doen door een loodgieter? Een loodgieter kan vaak de complete badkamer incl. eventuele tegelwerk voor je verwerken. Wij raden je aan om de dingen die je zelf kunt doen – zoals een badkamermeubel ophangen – zelf te doen. De rest kun je overlaten aan de loodgieter. Hoe meer kosten je bespaart, hoe beter, toch? Let op: Weet je niet zeker of het lukt om het zelf te monteren? Doe het dan niet! Voorkomen is beter dan genezen, ook voor de portemonnee!

Stap 5: Genieten!

Wanneer je klaar bent met het renoveren van je badkamer, is het nu belangrijk dat je gaat genieten! Al dat hard werken en oriënteren is nu achter de rug; en dat betekent dat het tijd is om volkomen tot rust te komen in jouw gloednieuwe badkamer!