F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Hoe maak je je hottub winter proof?

Niks is lekkerder dan lekker in je warme hottub springen op een koude winterdag, maar het is ook erg belangrijk dat je goed voor je hottub zorgt in de koude wintermaanden. Je wilt natuurlijk niet dat je na een aantal jaren de hottub naar de vuilstort kan brengen. Er zijn een aantal dingen die je goed moet onthouden als je een hottub hebt die je ook in de winter wilt gebruiken. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje, zodat je goed weer hoe je voor je hottub moet zorgen in de koude wintermaanden.

Ververs je water regelmatig

Als je veel gebruik maakt van je buiten hottub in de winter, is het extra belangrijk om het water van je hottub goed schoon te houden. Je kan dit doen door na elke 3 á 4 maal dat je in de hottub hebt gezeten, het water te verversen en de bak schoon te maken. Ook is het heel erg belangrijk dat het water van de hottub niet bevriest. Dit kan namelijk fataal zijn voor je hottub. Je kan een warmteregelaar aan je pomp bevestigen die ervoor zorgt dat je hottub water altijd boven het vriespunt blijft. Je kan er ook voor kiezen om er geen water in te laten, wat zonde zou zijn voor die extra koude dagen dat je juist de hottub wilt gebruiken.

Behandel de buitenkant van je hottub

Ook kan het hout aan de buitenkant van je hottub snel gaan rotten in de winter. Door alle regen die tegen het hout aan komt, kunnen de planken snel vergrijzen en lelijk worden. Vooral volledig houten hottubs zijn hier gevoelig voor. Zorg er daarom voor dat in ieder geval de buitenkant van je hottub goed in de olie staat. Dit beschermt het hout en verlengt de levensduur van je hottub met een grote hoeveelheid jaren. Doe dit 1 maal per jaar voor de beste resultaten. Bekijk Welltub.nl voor meer informatie over kunststof hottubs!