F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Goede redenen om een haag te plaatsen

Je ziet ze eigenlijk overal terug: hagen. Denk aan openbare ruimtes, maak vooral ook rondom huizen. En dat is niet zomaar. Een haag is ideaal om meer privacy en beschutting te creëren. Maar dat niet alleen, er zijn meer voordelen. En dit heeft natuurlijk ook te maken met het type haag. Ga je bijvoorbeeld voor een laurierhaag? Dan kun je rekening houden met andere voordelen dan een taxushaag. Waar je ook voor kiest. Wij geven je een aantal redenen en handige tips bij het kiezen van een haag.

Laurierhaag

Daarom ga je voor een haag

Zoals we net al hebben aangegeven, is het zorgen voor meer privacy en beschutting een belangrijke reden om voor een haag te kiezen. Maar buiten dat, is een haag natuurlijk ook zo populair omdat het een sierlijke plant is. Het zijn vaak fel groene planten, en deze kleur wordt door het hele jaar vastgehouden. De meeste hagen zijn namelijk winterbestendig. Wat wil zeggen dat ze niet verkleuren in de winter. Het is dus om veel redenen goed om een haag in je tuin te plaatsen.

Laurierhaag

Ben je nu overtuigd en wil je een haag gaan aanschaffen? Dan is het belangrijk om te weten hoe je zo’n haag kunt plaatsen. Je kunt hagen namelijk niet het hele jaar door plaatsen. Maar het onderhoud is natuurlijk ook belangrijk. Lees je dus vooral goed in, en laat je adviseren door een expert. Zo weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van je nieuwe haag.