F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Geen beesten meer binnen met de insectenhorren

Geen beesten meer binnen met de insectenhorren

BlocRolgordijnKen je die heerlijke avonden in de zomer dat het alweer donker begint te worden maar het nog steeds bloedje heet kan zijn? Ik ben dol op die avonden en het is dat ik geen tuin heb anders zou ik er tot diep in de nacht in te vinden zijn. Wel heb ik gelukkig een balkon waardoor ik lekker naar buiten kan en om me heen kan genieten van al het leven dat zich tot de late uurtjes nog afspeelt. Vorige zomer had ik nog geen insectenhorren, iets wat ik heb gemerkt ook. Ik liet de deur altijd nog open staan om lekker frisse wind naar binnen te laten maar dat trok niet alleen de wind maar ook een groot aantal muggen aan. Op de een of andere manier, vraag me niet waarom, zijn die beesten dol op mijn bloed. Mijn vader heeft het ook, precies hetzelfde, ze moeten altijd ons hebben. Zet een van ons op een zaal met pak en beet dertig anderen en ze zullen altijd naar ons toekomen, op de een of andere manier is er iets bij ons te halen. Dat merk je behoorlijk, zeker als je je niet eens in een zaal met dertig andere bloeddonoren bevindt, maar alleen in je bed. Dan weet je zeker dat ze de hele avond bij je komen drinken! Buiten kan ik het nog wel enigszins beperken door met van die speciale kaarsjes en olie aan de slag te gaan, maar binnen doe ik dat niet, die geur blijft dagen hangen en trekt ook in je kleding en dergelijke. Ik werd de vorige zomer dus echt bestormd door alle muggen, die mij natuurlijk als geen ander wisten te vinden. Daarom heb ik voor de aankomende zomer al vast wél insectenhorren geïnstalleerd, ik wil de problemen dit keer voor zijn. Zodra het een beetje lekker weer wordt, kan ik de ramen en deuren dus gewoon openlaten, en krijg ik dit keer alleen maar lucht naar binnen en géén beesten.