F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Eikenhout: de eiken vloer en de voordelen ervan

Als je het hebt over een houten vloer dan is met name de eiken vloer een veel gekozen versie. Eikenhout is relatief betaalbaar maar toch luxe, duurzaam en bijzonder. Eikenhout is bovendien vrij veel beschikbaar in tegenstelling tot zeer zeldzame houtsoorten. Kiezen voor eikenhout brengt veel voordelen met zich mee, maar ook enkele nadelen. 

De waarde van je woning

Niet alleen in kantoren maar ook in woningen zijn die houten vloeren ontzettend populair. Een massieve houten vloer ziet er natuurlijk prachtig uit. Steeds meer woningeigenaren overwegen om zo’n massieve houten vloer te nemen. Het geeft een unieke sfeer aan het huis welke ook nog eens gezellig is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het niet meer huiselijk voelt. Het is bovendien zeer gunstig voor de waarde van je woning om zo’n vloer erin te leggen. Een eikenhouten vloer gaat ontzettend lang mee en is duur, waardoor de woning vrijwel automatisch ook meer waard wordt. Het is dus mooi meegenomen wanneer je het huis ooit weer door wil verkopen. 

Eiken Vloer

Eco-vriendelijk en duurzaam

Houten vloeren zijn in eerste instantie duurzaam omdat ze zo lang meegaan. Daarvoor is wel goed onderhoud nodig. Maar daarnaast zijn ze ook eco-vriendelijk. Althans, als je voor het juiste hout kiest. Bij een nieuwe houten vloer kun je kiezen voor eco-vriendelijk hout. Dat is niet schadelijk voor het milieu en toch heb je een vloer waar je nog jaren plezier aan kunt beleven. Nog een voordeel: in tegenstelling tot wat veel mensen denken is hout prima geschikt voor vloerverwarming, al is het dan wel belangrijk dat je voor de juiste houtsoort kiest. 

Waar je op moet letten

Elk product heeft nadelen, dus ook de houten vloer. De nadelen zijn echter te verhelpen of verminderen. Een houten vloer kan niet goed tegen veel water. Het hout zuigt dat op en het kan uitzetten. Reinigen kan daardoor met een vochtige doek.