F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Een buitenmens die houdt van de hortensia

imageEen buitenmens die houdt van de hortensia

 

Als er een bloem is hier in de tuin die favoriet is, dan is het de hortensia wel. Op de een of andere manier spreekt die plant mij echt zeer tot de verbeelding en ik vind het fantastisch dat we er een heleboel van in de tuin hebben staan. We hebben best een grote tuin, van ongeveer een hectare groot en ergens halverwege hebben we met stenen een perkje gemaakt waar we eigenlijk maar een plant in groten getale hebben geplant: de hortensia. Midden in de tuin word je dus verrast door een flinke zee aan bloemen en het is echt prachtig, het is echt een heerlijk gezicht. Je kunt je wel voorstellen dat het van de lente en de zomer heerlijk genieten was hier achter in de tuin en ook nu nog in de herfst is het echt heerlijk. De bloemen zijn gelukkig winterhard en kunnen de volgende lente dus ook weer mee en het is prachtig als de bloesem er in komt. Ik vind het heerlijk om een beetje bezig te zijn in de tuin, heerlijk om een beetje te rommelen. Achter in de tuin heb ik ook een eigen moestuintje liggen, waar ik enkele groenten onderhoud en bovendien heb ik ook rondom de pergola hier op het terras wijnranken laten groeien. De druiven zijn heerlijk en uiteindelijk maak ik daar mijn eigen wijn van. Ik ben een echt buitenmens die van tuinieren houdt!