F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Duravit; als mooi ook duurzaam mag zijn

Jouw badkamer als plek waar comfort en sfeer perfect samengaan. Dat is de filosofie van het bedrijf Duravit. Een badkamer is tegenwoordig niet meer alleen de plek waar je ’s morgens je tanden poetst; het is een plek waar je de hectiek van de ochtendspits meemaakt, maar waar je ook de rust opzoekt voor een stukje welverdiend wellness gevoel. Op welk moment van de dag jij ook in je badkamer bent; je wil genieten van een weelderig mooi design. En dan bedoelen we natuurlijk geen gouden toiletpot of vergulde kranen op je wastafel; we bedoelen in dat geval tijdloze designers schoonheid. Je wil zorgvuldig ontworpen sanitair gebruiken waarbij zowel is gedacht aan het esthetische aspect – het uiterlijk – als aan het gebruikersgemak. Materialen moeten daarnaast langere tijd meegaan. Duravit ontwierp daarom een sanitair lijn die voldoet aan de hoogste eisen die de gebruikers van vandaag eraan kunnen stellen.


Van urinoir tot badkuipbadkamer-01


Sanitair ontwerpen; het is een vak apart. Je ontwerpt immers gebruiksvoorwerpen die in ieder huishouden voorkomen, en waarbij het functionele heel sterk afhangt van het design. Een toilet wat goed is vormgegeven oogt niet alleen goed; het biedt ook veel gebruiksgemak. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld een wastafel. Een wastafel die te klein is vormt een obstakel wanneer jij met je hele gezin in de ochtendspits elkaar staat te verdringen om je tanden te kunnen poetsen. Een urinoir wat uitnodigt om over de rand heen te urineren zorgt voor veel onhygiënische situaties. Daarom heeft Duravit een hele sanitair collectie ontworpen die het mooie design van topontwerper Phillipe Starck combineert met allerlei praktische zaken.

Living Bathrooms


Duravit is van mening dat een badkamer tegenwoordig niet meer een aparte ruimte in je huis is, maar een onderdeel van je woonruimte. Bij de hele serie sanitair is hier rekening mee gehouden. De delen sanitair zijn stuk voor stuk items waarmee jij je als gebruiker kan identificeren. De materialen kan je heel persoonlijk afstemmen, en je kan ook heel creatief een keuze maken voor de sanitair items die jij in je badkamer wil gebruiken. Een grote wastafel voor meerdere personen in combinatie met een eenpersoons ligbad, of een apart toilet en urinoir; het zijn allemaal zaken waar je uit kan kiezen bij het ontwerpen van je badkamer. Jouw badkamer wordt net zo persoonlijk als jijzelf.

Luxe voor iedereen


Individualiteit en design; het klinkt als zaken die alleen voor de meer gefortuneerde woningbezitter beschikbaar zijn. Dit is echter absoluut niet waar; Duravit produceert weliswaar hoogwaardig sanitair, maar ze houden ook rekening met de prijs-kwaliteit verhouding. Die is namelijk heel aangenaam te noemen, waardoor iedere woningbezitter in staat in een aantal van deze mooie designers producten in zijn badkamer te verwerken. Op deze manier is luxe voor iedereen beschikbaar. Jij gaat niet meer gewoon in bad of onder de douche; met deze producten ga jij letterlijk baden in luxe.