F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Dit is hoe egalisatie werkt

Als jij gaat verbouwen in je huis, dan wil je natuurlijk dat alles helemaal perfect wordt. Misschien ben je van plan een aanbouw aan te bouwen of heb je zelfs een huis gekocht die jij van binnen helemaal opnieuw wilt voorzien van nieuwe muren. Dan wil je natuurlijk wel dat de muren mooi glad zijn, zonder al die lelijke bobbels in de muren. Bij sommige muren zie je wel overgangen of bobbels, en eerlijk gezegd ziet dat er echt niet uit. Egalisatie kan je helpen de muren en vloeren mooi glad en vlak te maken. Wij vertellen je er meer over in deze blog.

Wat is egalisatie?

Eenvoudig gezegd is egalisatie niet meer dan het wegwerken van hobbels en overgangen die je normaal gesproken zou kunnen zien. Men egaliseert de muren en vloeren op het moment dat men hobbels ziet of andere oneffenheden. Stel je eens voor dat je een muur wilt voorzien van een mooie kleur, dan wil je dat de muur strak is. Het egaliseren van een vloer werkt in principe hetzelfde als het egaliseren van de muren. Ook bij een vloer wil je namelijk dat deze mooi vlak is, zodat je een mooie vloer kunt leggen. Wist je dat er universele egalisatie te koop is? Dit kun je voor bijna alle vormen van egaliseren gebruiken. Wel is het handig goed te kijken of het als ondergrond dient of als eind egalisatie.

Kun jij aan de slag met egalisatie?

Dat hangt natuurlijk wel af van een beetje ervaring, hoewel het niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Je kunt tegenwoordig diverse filmpjes kijken of een handleiding lezen voor het egaliseren. Als jij je houdt aan de handleiding dan kun jij het zelf eenvoudig aanmaken en kun je aan de slag. Let wel op dat je de juiste gereedschappen tot je beschikking hebt, omdat egalisatie nogal snel zou kunnen uitharden. Je hoeft niet per se te egaliseren met de hand, want dit kan ook met een mengpomp. Gebruik voor het aanmaken van egalisatie een schone emmer die vuil mag worden.

Waar koop je de materialen?

Het kan een hele klus zijn om alle bouwmaterialen tegen een betaalbare prijs te vinden, maar dat hoeft niet als je weet waar je terecht kunt. Je kunt namelijk voor al je bouwmaterialen terecht bij bouwkampioen.be, hier verkopen ze echt alles wat jij nodig zult zijn voor het egaliseren. Natuurlijk niet alleen voor egalisatie, want ook alle gereedschappen die je nodig bent of andere materialen kun je bij bouwkampioen.be kopen. Hierdoor zou je dus kunnen zeggen dat je alles op één plek kunt kopen en een heleboel tijd kunt besparen door alles vanuit je luie stoel te bestellen. Je bestelt namelijk eenvoudig online, mocht jij je bestelling liever afhalen in plaats van thuis laten bezorgen dan is dit zeker een mogelijkheid. Bouwkampioen.be heeft namelijk enkele ophaalpunten, waar jij de bestelling kunt ophalen. Verzending is misschien wel de meest eenvoudige optie, omdat je dan ook geen bus of aanhangwagen nodig bent.