F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

De voordelen van een laurierhaag van Haagplanten Heijnen

Laurierhaag van Haagplanten Heijnen

Wist je dat de laurier steeds meer gebruikt wordt als haag naast dat deze plant ook gewoon los wordt geplaatst? De laurierhaag van Haagplanten Heijnen is dan ook uitermate populair. Gek is dat niet, want de plant heeft veel voordelen.

Over de laurier

De laurierhaag is een van de meest populaire planten en haagplanten. Hij heeft prachtige glimmende bladeren die niet alleen een mooi dicht scherm vormen voor je privacy maar die ook nog een uniek uiterlijk aan de tuin geven. Hij groeit snel dus je bent al snel voorzien van een mooie volgroeide haag. Er zijn een heleboel verschillende soorten laurierplanten wat het nog makkelijker maakt om er eentje te kiezen. Er is dus altijd wel een soort laurier die goed overleeft in de omstandigheden in jouw tuin.

Welke omstandigheden?

Het maakt namelijk nogal uit wat voor tuin je hebt. Allereerst gaat het om de aarde waar de plant in komt te staan. Is deze geschikt voor het soort plant dat je wil plaatsen? Droogte van de grond speelt hierin bijvoorbeeld een grote rol. Maar ook de hoeveelheid zon of schaduw zijn niet onbelangrijk als het gaat om het kiezen van een plant. Een plant die in de volle zon kan overleven is vaak weer niet bestendig tegen een jaar met alleen maar schaduw. Er zijn planten die het allebei kunnen hebben maar dat zijn er niet veel.

Laurierhaag van Haagplanten Heijnen

Winterhard of niet?

De laurier is matig tot gemiddeld winterhard. Dat wil zeggen dat hij een winter goed kan overleven mits het niet te gek wordt met het vriezen en de lengte van de winter.