F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Beste tips voor het repareren van je kozijn

kozijnreparatie

Schade aan je kozijn kan door vele redenen gebeuren. Zo kan het zijn dat er door de storm dingen zijn los komen te zitten in je kozijn. Daarnaast kan het ook rotten, waardoor de stof te oud wordt. Het is dan ook tijd om aan kozijnreparatie te doen, maar dan ligt het wel aan welke stof waar de kozijn van gemaakt is. 

Als het van hout is gemaakt, dan kan je er voor kiezen om het houtrot weg te halen en er houtrotstop middel in te doen. Daarna kan je het plamuren en is het een kwestie van schuren, lakken en drogen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het kozijn gewoon het einde heeft bereikt, en dus toe is aan vervanging.

kozijnreparatie

Een nieuw kozijn aanschaffen

Als het einde nabij is voor je oude kozijnen en kozijnreparatie niet meer helpt, dan kan je er voor kiezen om een nieuw kozijn aan te schaffen. Je kunt dit bijvoorbeeld laten vervangen door een kunststof kozijn, wat erg voordelig is door de duurzame pluspunten. Vaak zijn de nieuwste kunststof kozijnen voorzien van een inbraak werend systeem, en het is ook goed isolerend. 

De isolerende functie zorgt ervoor dat er warmte beter in huis blijft, en zo hoef je dus minder de verwarming aan te zetten. Dit is wel erg prijzig, en het wordt dus aangeraden om dit niet klakkeloos aan te schaffen.