F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Bedden

In het grootste deel van de wereld slapen mensen bij voorkeur op een bed. Een bed staat meestal op een aantal poten en komt in verschillende afmetingen. Er zijn bedden voor kinderen en volwassenen. Vaak zijn bedden tussen 200 en 220 centimeter lang. Breedtes kunnen verschillen tussen 80, 100, 120, 140, 160, 200, 220 en 240 centimeter. Alle formaten hebben hun eigen kwaliteiten. Hoe groter het bed des te comfortabeler je kan liggen en hoe meer vrijheid er is tijdens het slapen, dan is er ook plek voor meerdere personen in een bed. Kleine bedden zijn populair omdat het meer ruimte in de kamer vrij laat om andere dingen te plaatsen. Deze andere objecten die in de kamer geplaatst kunnen worden zijn mogelijk van andere waarde voor de inwonende dan het bed zelf. Dit geldt bijvoorbeeld voor de slaapkamer van een kind of een studentenkamer waar niet veel ruimte is.

Beddengoed

Er zijn ook verschillende soorten beddengoed in alle maaten voor de bedden. Het kan wenselijk zijn om en deken aan te schaffen die iets groter is dan het bed zelf zodat de deken mooi over de randen van het bed heen valt en de deken gegarandeerd groot genoeg is. Er zijn ook verschillende diktes in dekens. Sommige zijn geschikt voor de zomer en andere voor de winter. Er is ook een 4 seizoenen dekbed. Een 4 seizoenen dekbed is niet heel dik maar ook niet te dun.

Kussens

Het kiezen van een kussen is meestal een erg persoonlijke keuze, voorkeuren verschillen van stevig tot erg zacht. Er zijn ook kussens die meer ondersteuning bieden voor de nek. Dit soort kussens hebben een dikke ronde rand aan de onderzijde van het kussen. Dit zorgt ervoor dat de nek gedurende de nacht goed ondersteund wordt en er geen nekklachten kunnen ontstaan door verkeerd liggen.