F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Alles over maatschappelijk vastgoed

In het artikel van vandaag gaan we het hebben over maatschappelijk vastgoed. Misschien laat deze term niet meteen een belletje bij je rinkelen, misschien ook wel. Zeker is dat we er allemaal dagelijks mee in aanraking komen en veelvuldig gebruik maken van maatschappelijk vastgoed in onze gemeente. Zo gaan kinderen naar school, sporten ze in sportcentra en werk jij misschien wel bij een zorginstelling. Dit zijn allemaal voorbeelden van maatschappelijk vastgoed. Kort gezegd is dit type vastgoed een gebouw of terrein met een publieke functie, zoals dus een zorginstelling of een sportcentrum. Als inwoner van een bepaalde gemeente mag je hier gebruik van maken.

Wat is maatschappelijk vastgoed?

Met maatschappelijk vastgoed wordt doorgaans een gebouw of terrein met publieke functie bedoeld. Dit type vastgoed levert een belangrijke voorziening voor bewoners of draagt bij aan het versterken van de sociale cohesie en participatie in de wijk. Voorbeelden van maatschappelijk vastgoed zijn scholen, sportaccommodaties, theater, gezondheidscentra, etc. Hoewel maatschappelijk vastgoed dus doorgaans een publieke functie heeft, kan het ook voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Zo gebeurt het wel eens dat een kapperszaak zich in maatschappelijk vastgoed bevindt. Dit kan allemaal, zolang de commerciële activiteiten niet meer dan 10% van het totale oppervlak van het vastgoed bedragen.

Maatschappelijk vastgoed met een persoonlijke touch

Het moge duidelijk zijn dat maatschappelijk vastgoed een hoop verschillende doeleinden kan hebben en zelfs soms gedeeltelijk gebruikt kan worden voor commerciële functies. We brengen met zijn allen veel tijd door in het maatschappelijk vastgoed in onze gemeenten. Scholen, zorginstellingen en sportcentra.. we komen er geregeld. Gezien we er zoveel tijd doorbrengen, is het wel zo fijn als maatschappelijk vastgoed zowel professioneel als een persoonlijk karakter heeft. Dat maakt dat je je ergens sneller op je gemak voelt. Zeker in bijvoorbeeld gezondheidscentra is het fijn dat vastgoed een persoonlijke touch heeft. Een huisvestingsbureau kan helpen om een ontwerp te maken voor maatschappelijk vastgoed dat ook een persoonlijk karakter behoudt.