F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Moet jouw hoofdkussens met veren of traagschuim kopen?

Ben jij op zoek naar nieuwe hoofdkussens? Als het gaat om het zoeken naar het beste in luxe hoofdkussens, dan kom je al snel bij veren of traagschuim. Het kan moeilijk zijn om te beslissen welk hoofdkussen je moet kiezen. Als je er goed over nadenkt, zou je gemakkelijk een lekker kussen moeten kunnen vinden dat comfortabel is én ondersteunend is voor jouw rug en nek.

Wat zijn de belangrijke keuzes?

Om te bepalen welk kussen jij moet kopen, moet je de volgende factoren bekijken:

  • Slaap ik op mijn rug, buik of op mijn zij?
  • Is mijn matras stevig of zacht? 
  • Heb ik nek- rug- of schouderklachten of aanleg voor deze aandoeningen?
  • Ben ik allergisch voor bepaalde materialen?

Wanneer je bijvoorbeeld op je zij slaapt, is de keuze voor een goed kussen veel belangrijker dan wanneer je op jouw buik of rug slaapt. Uiteraard slaapt vrijwel niemand de hele nacht in dezelfde houding, maar je weet vaak wel van jezelf hoe je het meeste slaapt. 

Hoofdkussens van natuurlijke- of synthetische materialen?

Er zijn twee hoofdcategorieën kussens: je hebt natuurlijke hoofdkussens en kussens van synthetische materialen. Traagschuim is nog relatief nieuw op de markt, maar de groeiende populariteit is onmiskenbaar. De voordelen zijn onder meer ondersteuning, temperatuurregeling en vermindering van drukpunten tijdens de slaap. Traagschuim is ook uniek omdat het reageert op jouw lichaam, zodat het een ondersteuningsniveau kan aanpassen aan jouw behoeften. Deze eigenschap is een enorm voordeel bij het kiezen van een kwaliteitskussen. Zeker voor mensen met rug- nek- of schouderklachten. Wanneer je een natuurlijk kussen wilt, dan is een hoofdkussen van veren een goed alternatief.

Wat is traagschuim?

Traagschuim is gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Dit materiaal is verkrijgbaar onder meerdere namen. Doordat het ontwikkeld is door NASA wordt het ook hiernaar vernoemd. Er is ook de term memory foam, hoewel dat niet altijd correct is. Traagschuim reageert op lichaamswarmte en gewicht waardoor het de vorm krijgt. Helaas heeft traagschuim ook een paar nadelen. Als je vatbaar bent voor allergieën of ademhalingsproblemen hebt, kun je hier een reactie van krijgen. Een stevig kussen die ondersteuning biedt en die van een natuurlijk materiaal is, is een veren kussen. Je kan ook kijken voor een synthetisch anti-allergeen kussen. 

Veren hoofdkussens

Veren hoofdkussens zijn ook populair bij mensen met allergieën. Ze zijn goed voor sommige mensen met allergieën, dus misschien ook voor jou. Ze bieden warmte en comfort. Dons is daarbij zachter dan veren. Slaap je op jouw zij? Dan is een veren hoofdkussen vaak beter voor je. Heb je nog steeds last van allergieën? Kijk dan ook voor een zeer dichtgeweven kussenovertrek. Ook dit kan goed helpen!

Wat is jouw behoefte?

Afhankelijk van jouw behoeften kan het moeilijk zijn om te kiezen tussen traagschuim en veren hoofdkussens. Voor de meeste mensen zijn veren kussens echter een uitstekende bron van comfort. Ze bieden een heerlijke zachtheid en de ondersteuning waar de meeste slapers van houden. Houd bij het uitzoeken van jouw nieuwe kussen rekening met jouw voorkeuren in stevigheid en maat. Je kunt best een nieuw hoofdkussen kopen om deze uit te proberen. Bevalt het niet? Dan heb je meteen het beste hoofdkussen voor de logeerkamer of een lekker extra kussen voor in bed.