F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Liever grijs? Ga voor een grijze buffetkast!

Wat is het eerste kleuradvies dat u zou geven aan iemand die op zoek is naar een grote kast? Kies een lichte kleur, want anders wordt de kast zo’n donker vlak! En in deze blog ga ik jullie vertellen waarom het soms dus leuk is om juist voor die donkere kast te gaan, bijvoorbeeld een grijze buffetkast!

Contrast

Soms is het heel prettig om wat sprekende contrasten is je huis te hebben. Een grote donkere kast voor een lichte muur zetten kan een erg mooi contrast geven waardoor de ruimte weer helemaal opleeft. Het geeft een beetje pit aan je interieur. Ook is het zo dat je in een buffetkast je allermooiste bezittingen tentoon wilt stellen, en deze komen pas echt naar voren in een donkere kast met een lichte binnenkant!

Blenden

Vind je je huis te wijds en te kil overkomen, kijk dan eens goed naar de volgende tip. Met een donkere muur en een donkere buffetkast ervoor creëer je een heel knus hoekje. Gezellig schemerlampje erbij en relaxen maar! Door kleuren te nemen in tinten die dicht bij elkaar liggen laat je de kleuren mooi blenden, waardoor het geheel heel zacht en knus overkomt. Vaak vinden mensen het eng om donkere kleuren toe te passen in hun woonkamer, maar het kan je echt heel veel positiefs opleveren!

Statement

Met een grote donkere kast laat je echt zien dat je lef hebt en dat je het aandurft om pit in je interieur te verwerken. Je maakt er echt een statement mee. En hoe gek dat ook klinkt, een statement kan een heleboel rust geven in je huis.

SOS: Advies van yels.nl

Ben je er nog niet over uit of een donkere buffetkast iets voor jou is en of je het aan durft? Neem dan eens contact op met de interieur professionals van Yels.nl, zij geven u graag een gratis en vrijblijvend advies!