F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Je tuin winterklaar maken voor Dummies

Om je tuin in een degelijke conditie aan te treffen in de lente, is enige voorbereiding nodig voor de winter. Lees hieronder enkele cruciale stappen en ga aan de slag!

Borders bijwerken

Laat planten die bloeien met rust; hier profiteren vogels van en ze sieren je tuin aanzienlijk! Afgestorven planten wegknippen zorgt dan wel weer voor een schitterende sfeer in en rond je winter border.

Gras gezond houden

Voordat de winter inzet, raden we je aan nog één keer het gras te maaien; plus nog een keer als het najaar heel mild blijkt. Laat niets qua takjes en bladeren liggen, omdat dit de groei van het gras beperkt. Strooi kalk om de opkomst van mos te voorkomen.

Stevig snoeien

Voordat de vorst begint, is snoeien heel verstandig; nu zijn de takken immers nog niet onder een dikke laag sneeuw bedekt. Ook als er nog wél blad zichtbaar is, wordt snoeien aangeraden. Het beste doe je dit vóór het begin van de kerst om ‘bloedende’ snijwonden te voorkomen.

Wijs met water

Je kraan kan kapot vriezen als je het water niet afsluit in de winter. Bewaar je sproeiers op een veilige en droge plek in je schuur of garage.

Vogels van voedsel voorzien

Je hebt hen nodig in de lente en zomer om schadelijke insecten te verschalken, nu kunnen vogels jouw hulp gebruiken. Verspreid zaadmengsels, noten en vetbollen in je tuin zodat je vliegende vriendjes de winter goed doorkomen.

Afval afvoeren

Wanneer je een grote tuin te onderhouden hebt, kun je grote hoeveelheden afval te verwerken krijgen. Daarom is een voor groene resten geschikte afvalcontainer huren altijd een aanrader.

Alvast heel veel succes met je voorbereidingen!