F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Fiberlaser voor de kleine afwerkingen

Fiberlaser voor de kleine afwerkingen

 

Met een vriend van mij ben ik begin deze maand naar een demonstratie geweest van BMR Nederland. Hij heeft een scheepswerf en zijn werkplaats is toe aan een flinke renovatie. Hij is een man van uitgebreid onderzoek en weet wat hij wil. Ik vind het leuk dat ik mee mag en mijn visie hier ook op kan geven. in de auto vertelde hij mij zijn wensen en waarom zodat ik bij de demonstratie ook kon meedenken. Voor de kleine afwerkingen op de boten worden veel plaatjes gebruikt dit gaat om naamplaatje en sierplaatjes daar is o.a. de fiberlaser erg goed voor. En gemakkelijk zo kan er ook alvast wat op voorraad gemaakt worden. Hij wil zo veel mogelijk zelf kunnen en dit dan ook niet uitbesteden. De werf is een uit de hand gelopen hobby van zijn vader dus vertel hem maar niks over hoe schepen in elkaar zitten. Maar een eigen draai hier aan kunnen geven is een kunst. Hij wil het dan ook niet weten voor zijn werknemers dat ik mee ga, omdat hij wel wat advies van een vriend kan gebruiken denk ik. Maar goed ik zal hem hiermee niet confronteren en hierin gewoon goed meedenken op zijn manier dan. Toen wij bij de fiberlaser aankwamen werden wij bij de demonstratie allebei verrast met dezelfde gedachten. Dit is wat voor de werf! Geweldig hij had mijn hulp dus helemaal niet nodig? We bleven daar een tijd staan en de man die de machine bediende vertelde ons eindeloos wat de mogelijkheden zijn. Als snel stonden we bij de BRM 130200 voor het echte werk. Wat een machine zeg! Ik riep dan ook overtuigd: nou we hebben twee vliegen in één klap vandaag! Wat goed. Tevreden zijn we gaan lunchen en na het laten bezinken zijn er een week later twee opdrachten geplaatst.