F.L.O.N.X.

dé woningwebsite van Nederland

Betonvloer schuren: waarom en door wie?

Afbeelding 022Het schuren van een betonvloer is het proces waarbij er op professionele wijze een speciale schuurmachine over een betonnen vloer wordt gehaald, zodat de betonnen vloer helemaal glad gemaakt wordt. Welke redenen je kan hebben om te kiezen voor betonvloer schuren en door wie je dit het beste kan laten doen, lees je in dit artikel.

Het verwijderen van een coating

Ten eerste kun je kiezen voor het schuren van een betonvloer als er een specifieke coating op de betonvloer ligt en je deze coating wil verwijderen. Heb je bijvoorbeeld een woning gekocht en heeft de vloer in jouw nieuwe woning een betonvloer met glanzende coating? Dan kun je deze glanzende coating indien gewenst verwijderen door middel van betonvloer schuren.

Afbeelding 028Het reinigen van de vloer

Daarnaast kun je een betonvloer ook schuren als je de vloer grondig wil reinigen. Zitten er vervelende vlekken op de vloer en krijg je deze niet meer weggepoetst? Dan is soms het schuren van de vloer nog de enige oplossing op de vloer schoon te krijgen.

Afbeelding 033Door wie laten schuren?

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag met het schuren van de betonvloer, maar het is beter om dit aan een professional over te laten. Een professional heeft namelijk de nodige kennis, vaardigheden en ervaring om de vloer op de juiste manier te schuren, maar heeft ook de beste schuurmachines om het klusje te klaren. Eén van de beste professionals op de markt, is de professional Zeb den Uyl.